Les Illes Medes, reserva natural

Emergint a una milla de la platja de l’Estartit, les Illes Medes, petit arxipèlag format per set illots i algun escull, hostegen una notable reserva de fauna i flora marines considerada com una de les més importants de la Mediterrània Occidental.
 
Quan el 1932, l’illot de la Meda Gran fou definitivament abandonat per l’home, la natura va recuperar el seu domini absolut de les illes Medes, que en la part terrestre han esdevingut un paradís ornitològic, amb més de 60 espècies censades i la presència espectacular d’una gran colònia de gavians de potes grogues (Larus cachinnans) que ocupa la pràctica totalitat de la superfície, amb més de 8000 parelles que hi crien al març, abril i maig.
 
La vegetació i especialment la seva fauna terrestre són dignes d’estudi, però el que realment determina el valor excepcional de les illes Medes a la Mediterrània és el seu medi marí. La seva privilegiada situació costanera y la proximitat de la desembocadura del riu Ter amb la seva aportació de matèria orgànica, així com la seva mateixa formació geològica i la influència del vent i corrents del nord, que afavoreixen l’entrada d’aigua de fondària, donen lloc a la gran varietat d’ambients i espècies marines que configuren el seu escenari submarí.
OFERTA APARTAMENT - 1 SETMANA APARTAMENT OFERTA APARTAMENT OFERTA HOTEL - 1 SETMANA HOTEL OFERTA HOTEL Val regal Regala submarinisme Cursos d'iniciació Cursos de submarinisme Preus Tarifes de preus FÉS LA TEVA RESERVA FÉS LA TEVA RESERVA